eContent

Solucions didàctiques de continguts i recursos multiformat

Generar continguts formatius, recursos i activitats d’aprenentatge és una tasca que cal fer sempre amb la mirada a les necessitats del destinatari de la formació, als objectius i les competències que es volen assolir i a la modalitat de formació. Per això cal tant l’expertesa del professional que domina la matèria en qüestió com del pedagog que assegura la coherència interna i vetlla per cobrir les necessitats detectades.

Des d’eTIC Factoria de Formació creem continguts i recursos per a la formació atenent a aquestes necessitats, acompanyem als generadors de continguts de la teva empresa en allò que necessiten i transformem continguts estàtics en d’altres més dinàmics, buscant sempre la millora en l’aprenentatge dels alumnes.

Sabem que la formació necessita recursos didàctics de diferents tipus, però sempre creats desde la mirada pedagògica. Per això el procés de producció que realitzem consta de dues fases, el disseny instruccional i la producció. A la fase de disseny instruccional dels continguts elaborem el pla d’obra i la pauta d’autoria. A la segona fase seguim un procés de producció curós que inclou l’elaboració, guionització i revisió pedagògica, sempre de la mà dels autors experts en la matèria; la correcció ortotipogràfica i d’estil i la maquetació i testeig en el format consensuat amb el client. Amb aquest procés de producció, que contempla qualsevol tipus de format (scorm, pdf, web, presentació, vídeo…), ens assegurem que els continguts que elaborem són adequats per a l’acció formativa i ajudaran a cobrir les necessitats dels nostres clients. Amb aquest procés creem continguts, entre altres, per a editorials, centres de batxillerat i formació professional, universitats i centres de formació ocupacional.

Coneix alguns dels projectes realitzats i en curs:

eTIC Factoria de Formació transformem el teu contingut en productes digitals dinàmics que afavoreixen l’aprenentatge dels alumnes.

UOCx. La nova FP

UOCx

Jesuïtes Educació i la Universitat Oberta de Catalunya es van unir l’any 2016 en un projecte conjunt de Formació Professional en línia. L’expertesa de Jesuïtes en la impartició de cicles formatius des de fa més de 40 anys juntament amb els més de 20 anys d’experiència de la UOC en la formació en línia ha fet que defineixin un nou model de FP en línia.

eTIC Factoria de formació vam començar col·laborant amb aquestes grans institucions des de l’inici del projecte, en l’edició dels seminaris i projectes que conformaven dos dels primers cicles que van virtualitzar (Administració i Finances i Desenvolupament d’Aplicacions Web). A partir del 2017 vam passar a treballar directament amb els arquitectes en la creació de tota l’arquitectura dels cicles, fent l’acompanyament pedagògic als experts en la matèria, per seguir amb tot el procés de producció dels seminaris i projectes i la preparació de les aules virtuals per a la impartició dels cicles en el campus de JE-UOCx. Són diversos ja els cicles formatius que hem construït amb JE-UOCx i a l’actualitat seguim treballant en nous cicles tant en la construcció com en la producció dels mateixos.

EAE-Ostelea. Programes a distància

osteleaEAE

EAE Business School és una escola de negocis que ofereix MBA, postgraus i màsters a Madrid i Barcelona i Ostelea  Escola Universitària Internacional de Management Turístic ofereix un grau en Turisme i oci, màsters i postgraus.

Des de 2014  eTIC Factoria de formació col·labora amb totes dues entitats donant suport a la creació d’elements formatius com:

 • Bancs de preguntes.
 • Guies didàctiques pels seus programes a distància.
 • Creació de micro recursos formatius pels col·laboradors docents. Fins ara hem confeccionat vídeos animats, continguts en format Scorm i recursos basats en la imatge (infografies, mapes mentals, conceptuals i pòsters digitals).
Barcelona Activa. Formació online en atenció al client

BCN Activa

Barcelona Activa és l’agència de desenvolupament local de l’Ajuntament de Barcelona. Va nèixer com a viver d’empreses, però ha evolucionat en una gran empresa de serveis i formació ocupacional i de millora laboral.

eTIC Factoria de Formació ha realitzat diversos cursos presencials per al personal de diferents plans ocupacionals (POM, Enfeina’t…). La situació del COVID-19 ha fet que l’Agència hagi fet el salt a la formació en línia, fet que ha suposat que dissenyem i desenvolupem un curs d’atenció al client en modalitat distància, amb activitats, continguts i recursos adequats al perfil professional dels participants.

Plataforma de Comunicació. Producció amb Rise

Plataforma de Comunicació

Plataforma de Comunicació és una agència especialitzada en gabinet de comunicació, creació de continguts, màrketing, generació d’idees i actes de comunicació que treballa per a diferents empreses públiques i privades.

eTIC Factoria de formació vam realitzar per a l’agència un projecte de creació de continguts per a la formació de tècnics en prevenció i atenció de la violència de gènere.

IFP. Producció d'activitats

logo IFP

El centre iFP (Innovación en Formación Profesional) del grup Planeta és una institució que ofereix cicles de Formació Professional en línia de qualitat, amb molta vinculació amb empreses.

eTIC Factoria de Formació els vam acompanyar en el procés de creació durant l’any 2016, elaborant els plans docents i les activitats dels primers cicles formatius que van virtualitzar, adaptant-nos a la metodologia que el propi centre va establir i ajustant-nos a les indicacions que marca el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

IL3 UB. Producció de continguts en diferents formats

IL3 UBL’IL3-UB és l’Institut de Formació Contínua de la Universitat de Barcelona i com a tal ofereixen una amplia oferta de cursos per donar continuïtat formativa a les persones en el seu desenvolupament professional i personal.

Des d’eTIC Factoria de Formació hem produït els continguts formatius per a diferents cursos que l’IL3 ha preparat per a diferents institucions, alguns en format scorm i d’altres en format xml.

UCF. Producció de continguts en Articulate Storyline

Unió Consorci Formació (UCF) és una iniciativa conjunta de La Unió Catalana d’Hospitals i el Consorci de Salut i Social de Catalunya per impulsar formació continua innovadora i transformadora per els professionals de la salut.

eTIC Factoria de formació hem produït continguts scorm amb Articulate Storyline per a cursos dissenyats per l’UCF per als professionals de la salut.

ACIS. Creació de una experiència formativa de tutors/es virtuals

ACIS

La Axencia de Coñecemento en Saúde (ACIS) és una entitat pública gallega al servei del Sistema Públic de Salut de Galicia per a què el coneixement circuli de manera òptima des del seu origen fins a la seva transferència a la societat. Per a aconseguir-ho, integra en una mateixa cadena de valor:

 • La formació dels professionals sanitaris.
 • La recerca en salut.
 • La innovació sota un enfocament obert perquè els resultats arribin del laboratori al llit del pacient i també al mercat, amb retorns econòmics que revertiran en la sanitat pública.
 • L’avaluació de tecnologies per a garantir l’aplicació de les més noves baix criteris de màxima seguretat.

Dins del marc de la formació dels professionals sanitaris, eTIC Factoriade formació ha col·laborat confeccionant el 2020 el disseny instruccional i els continguts d’un curs de formació de formadors, concretament en la formació de tutors/es virtuals.

Centre d’Estudis Prat. El salt a la FP online

Prat educacióEl Centre d’Estudis Prat és un centre de formació de Batxillerat i Formació Professional amb 90 anys d’història dedicats amb entusiasme a la seva tasca educativa.

Des del 2017 eTIC Factoria de formació col·laborem amb el centre acompanyant als professionals de la formació en el procés de transformació dels cicles formatius que imparteixen en presència a la modalitat distància. Per a això, hem assessorat al centre en la metodologia de treball, la creació d’activitats i la creació d’instruments d’avaluació objectius i clars que facilitin la tasca tant de l’alumnat com del professorat.

Escola Túrbula. El pas a la formació semipresencial

Escola Túrbula

L’Escola Túrbula és un centre educatiu amb més de 50 anys d’història formant persones més enllà de l’aprenentatge acadèmic. 

eTIC Factoria de formació, de la mà de People & Health, hem acompanyat a l’Escola en el salt a la digitalització dels continguts del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Higiene Bucodental, per poder donar resposta a les necessitats de la formació en modalitat semipresencial.

Inform. Video tutorials SEFED

Fundació Inform

La Fundació Inform és una entitat dedicada a oferir serveis de formació per facilitar la inserció laboral i la millora contínua de diferents col·lectius. Des de 1987 la Fundació Inform és titular del Programa SEFED (Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives), que utilitza la metodologia de la simulació d’empreses com a eix formatiu per formar persones de diferents col·lectius.

eTIC Factoria de formació ha col·laborat amb l’Inform en la producció de diversos videotutorials de la plataforma SEFED com a recursos formatius per als alumnes de la formació online que utilitzen la xarxa d’empreses simulades en el marc dels seus estudis.

Inari Learning & Technology. Guionatge de contingut formatiu

Inari és una empresa que centra la seva activitat en l’àmbit de la Gestió del Talent i en l’aplicació de noves tecnologies en el disseny i desenvolupament de solucions d’E-learning, E-Content i Gestió del Coneixement.

eTIC Factoria de formació hem col·laborat amb Inari en la guionització de contingut digital per a l’àmbit corporatiu.

Proide. Vídeos didàctics "Consum responsable i drets humans: els productes"

Fundació Proide
Com diu la Fundació Poide a la seva web: “Des de les ONG sallesianes, maristes i claretianes, hem volgut posar l’accent aquest curs 2016-2017 sobre els efectes indesitjats que es produeixen a molts quilòmetres de distància de nosaltres, sobre persones i territoris dins de la roda de producció-consum-residu que defineix el nostre món actual. El consumisme occidental està tan arrelat en cadascún de nosaltres que ens impedeix discernir entre les necessitats reals i les necessitats que la publicitat ens imposa. Volem, i el mercat ens ofereix la possibilitat, consumir més i a un preu més baix, però sovint no ens parem a preguntar quines són les conseqüències d’aquesta actitud. I arribats a aquest punt, és necessari comprendre que l’acció de desenvolupament més eficaç la que podem contribuir les ONG, és fent prevenció sobre la desestructuració d’altres societats.”

eTIC Factoria de formació vam col·laborar el passat 2016 amb la campanya educativa 2016-2017 “Black Friday, Black Saturday, Black Sunday… per a milions de persones tots els dies són negres“, tutoritzant a un grup d’estudiants del curs de Producció de Video Didàctic que van realitzar la producció de dos vídeos, un adreçat a nens/es i un altre als joves, en castellà, català i euskera.

eTIC Factoria de Formació transformem el teu contingut en productes digitals dinàmics que afavoreixen l’aprenentatge dels alumnes.

Generar continguts formatius, recursos i activitats d’aprenentatge és una tasca que cal fer sempre amb la mirada a les necessitats del destinatari de la formació, als objectius i les competències que es volen assolir i a la modalitat de formació. Per això cal tant l’expertesa del professional que domina la matèria en qüestió com del pedagog que assegura la coherència interna i vetlla per cobrir les necessitats detectades.

Des d’eTIC Factoria de Formació creem continguts i recursos per a la formació atenent a aquestes necessitats, acompanyem als generadors de continguts de la teva empresa en allò que necessiten i transformem continguts estàtics en d’altres més dinàmics, buscant sempre la millora en l’aprenentatge dels alumnes.

Sabem que la formació necessita recursos didàctics de diferents tipus, però sempre creats desde la mirada pedagògica. Per això el procés de producció que realitzem consta de dues fases, el disseny instruccional i la producció. A la fase de disseny instruccional dels continguts elaborem el pla d’obra i la pauta d’autoria. A la segona fase seguim un procés de producció curós que inclou l’elaboració, guionització i revisió pedagògica, sempre de la mà dels autors experts en la matèria; la correcció ortotipogràfica i d’estil i la maquetació i testeig en el format consensuat amb el client. Amb aquest procés de producció, que contempla qualsevol tipus de format (scorm, pdf, web, presentació, vídeo…), ens assegurem que els continguts que elaborem són adequats per a l’acció formativa i ajudaran a cobrir les necessitats dels nostres clients. Amb aquest procés creem continguts, entre altres, per a editorials, centres de batxillerat i formació professional, universitats i centres de formació ocupacional.

Coneix alguns dels projectes realitzats i en curs:

UOCx. La nova FP

UOCx

Jesuïtes Educació i la Universitat Oberta de Catalunya es van unir l’any 2016 en un projecte conjunt de Formació Professional en línia. L’expertesa de Jesuïtes en la impartició de cicles formatius des de fa més de 40 anys juntament amb els més de 20 anys d’experiència de la UOC en la formació en línia ha fet que defineixin un nou model de FP en línia.

eTIC Factoria de formació vam començar col·laborant amb aquestes grans institucions des de l’inici del projecte, en l’edició dels seminaris i projectes que conformaven dos dels primers cicles que van virtualitzar (Administració i Finances i Desenvolupament d’Aplicacions Web). A partir del 2017 vam passar a treballar directament amb els arquitectes en la creació de tota l’arquitectura dels cicles, fent l’acompanyament pedagògic als experts en la matèria, per seguir amb tot el procés de producció dels seminaris i projectes i la preparació de les aules virtuals per a la impartició dels cicles en el campus de JE-UOCx. Són diversos ja els cicles formatius que hem construït amb JE-UOCx i a l’actualitat seguim treballant en nous cicles tant en la construcció com en la producció dels mateixos.

ACIS. Creació de una experiència formativa de tutors/es virtuals

ACIS

La Axencia de Coñecemento en Saúde (ACIS) és una entitat pública gallega al servei del Sistema Públic de Salut de Galicia per a què el coneixement circuli de manera òptima des del seu origen fins a la seva transferència a la societat. Per a aconseguir-ho, integra en una mateixa cadena de valor:

 • La formació dels professionals sanitaris.
 • La recerca en salut.
 • La innovació sota un enfocament obert perquè els resultats arribin del laboratori al llit del pacient i també al mercat, amb retorns econòmics que revertiran en la sanitat pública.
 • L’avaluació de tecnologies per a garantir l’aplicació de les més noves baix criteris de màxima seguretat.

Dins del marc de la formació dels professionals sanitaris, eTIC Factoriade formació ha col·laborat confeccionant el 2020 el disseny instruccional i els continguts d’un curs de formació de formadors, concretament en la formació de tutors/es virtuals.

EAE-Ostelea. Programes a distància

osteleaEAE

EAE Business School és una escola de negocis que ofereix MBA, postgraus i màsters a Madrid i Barcelona i Ostelea  Escola Universitària Internacional de Management Turístic ofereix un grau en Turisme i oci, màsters i postgraus.

Des de 2014  eTIC Factoria de formació col·labora amb totes dues entitats donant suport a la creació d’elements formatius com:

 • Bancs de preguntes.
 • Guies didàctiques pels seus programes a distància.
 • Creació de micro recursos formatius pels col·laboradors docents. Fins ara hem confeccionat vídeos animats, continguts en format Scorm i recursos basats en la imatge (infografies, mapes mentals, conceptuals i pòsters digitals).
Centre d’Estudis Prat. El salt a la FP online

Prat educacióEl Centre d’Estudis Prat és un centre de formació de Batxillerat i Formació Professional amb 90 anys d’història dedicats amb entusiasme a la seva tasca educativa.

Des del 2017 eTIC Factoria de formació col·laborem amb el centre acompanyant als professionals de la formació en el procés de transformació dels cicles formatius que imparteixen en presència a la modalitat distància. Per a això, hem assessorat al centre en la metodologia de treball, la creació d’activitats i la creació d’instruments d’avaluació objectius i clars que facilitin la tasca tant de l’alumnat com del professorat.

Barcelona Activa. Formació online en atenció al client

BCN Activa

Barcelona Activa és l’agència de desenvolupament local de l’Ajuntament de Barcelona. Va nèixer com a viver d’empreses, però ha evolucionat en una gran empresa de serveis i formació ocupacional i de millora laboral.

eTIC Factoria de Formació ha realitzat diversos cursos presencials per al personal de diferents plans ocupacionals (POM, Enfeina’t…). La situació del COVID-19 ha fet que l’Agència hagi fet el salt a la formació en línia, fet que ha suposat que dissenyem i desenvolupem un curs d’atenció al client en modalitat distància, amb activitats, continguts i recursos adequats al perfil professional dels participants.

Escola Túrbula. El pas a la formació semipresencial

Escola Túrbula

L’Escola Túrbula és un centre educatiu amb més de 50 anys d’història formant persones més enllà de l’aprenentatge acadèmic. 

eTIC Factoria de formació, de la mà de People & Health, hem acompanyat a l’Escola en el salt a la digitalització dels continguts del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Higiene Bucodental, per poder donar resposta a les necessitats de la formació en modalitat semipresencial.

Plataforma de Comunicació. Producció amb Rise

Plataforma de Comunicació

Plataforma de Comunicació és una agència especialitzada en gabinet de comunicació, creació de continguts, màrketing, generació d’idees i actes de comunicació que treballa per a diferents empreses públiques i privades.

eTIC Factoria de formació vam realitzar per a l’agència un projecte de creació de continguts per a la formació de tècnics en prevenció i atenció de la violència de gènere.

Inform. Video tutorials SEFED

Fundació Inform

La Fundació Inform és una entitat dedicada a oferir serveis de formació per facilitar la inserció laboral i la millora contínua de diferents col·lectius. Des de 1987 la Fundació Inform és titular del Programa SEFED (Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives), que utilitza la metodologia de la simulació d’empreses com a eix formatiu per formar persones de diferents col·lectius.

eTIC Factoria de formació ha col·laborat amb l’Inform en la producció de diversos videotutorials de la plataforma SEFED com a recursos formatius per als alumnes de la formació online que utilitzen la xarxa d’empreses simulades en el marc dels seus estudis.

IFP. Producció d'activitats

logo IFP

El centre iFP (Innovación en Formación Profesional) del grup Planeta és una institució que ofereix cicles de Formació Professional en línia de qualitat, amb molta vinculació amb empreses.

eTIC Factoria de Formació els vam acompanyar en el procés de creació durant l’any 2016, elaborant els plans docents i les activitats dels primers cicles formatius que van virtualitzar, adaptant-nos a la metodologia que el propi centre va establir i ajustant-nos a les indicacions que marca el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

IL3 UB. Producció de continguts en diferents formats

IL3 UBL’IL3-UB és l’Institut de Formació Contínua de la Universitat de Barcelona i com a tal ofereixen una amplia oferta de cursos per donar continuïtat formativa a les persones en el seu desenvolupament professional i personal.

Des d’eTIC Factoria de Formació hem produït els continguts formatius per a diferents cursos que l’IL3 ha preparat per a diferents institucions, alguns en format scorm i d’altres en format xml.

Proide. Vídeos didàctics "Consum responsable i drets humans: els productes"

Fundació Proide
Com diu la Fundació Poide a la seva web: “Des de les ONG sallesianes, maristes i claretianes, hem volgut posar l’accent aquest curs 2016-2017 sobre els efectes indesitjats que es produeixen a molts quilòmetres de distància de nosaltres, sobre persones i territoris dins de la roda de producció-consum-residu que defineix el nostre món actual. El consumisme occidental està tan arrelat en cadascún de nosaltres que ens impedeix discernir entre les necessitats reals i les necessitats que la publicitat ens imposa. Volem, i el mercat ens ofereix la possibilitat, consumir més i a un preu més baix, però sovint no ens parem a preguntar quines són les conseqüències d’aquesta actitud. I arribats a aquest punt, és necessari comprendre que l’acció de desenvolupament més eficaç la que podem contribuir les ONG, és fent prevenció sobre la desestructuració d’altres societats.”

eTIC Factoria de formació vam col·laborar el passat 2016 amb la campanya educativa 2016-2017 “Black Friday, Black Saturday, Black Sunday… per a milions de persones tots els dies són negres“, tutoritzant a un grup d’estudiants del curs de Producció de Video Didàctic que van realitzar la producció de dos vídeos, un adreçat a nens/es i un altre als joves, en castellà, català i euskera.

UCF. Producció de continguts en Articulate Storyline

Unió Consorci Formació (UCF) és una iniciativa conjunta de La Unió Catalana d’Hospitals i el Consorci de Salut i Social de Catalunya per impulsar formació continua innovadora i transformadora per els professionals de la salut.

eTIC Factoria de formació hem produït continguts scorm amb Articulate Storyline per a cursos dissenyats per l’UCF per als professionals de la salut.